Ontstoppingsdienst nodig?

Gratis & vrijblijvend

Ontstoppingsdienst

Last van een verstopte afvoer? Schakel snel een ontstoppingsdienst in! De vakmannen verwijderen de blokkade zodat jij je wc, douche of gootsteen zo snel mogelijk weer kunt gebruiken zonder problemen. Nare geurtjes verdwijnen en je verkleint de kans op een lekkage! Op zoek naar een bedrijf in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag.

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van loodgieters bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de ontstoppingsdienst!

Je leest op deze pagina wat je kunt doen bij een verstopte afvoer en wanneer je de hulp nodig hebt van een ontstoppingsbedrijf. Je krijgt ook een beeld van de kosten, zodat je weet welke prijs je bij jouw verstopping kunt verwachten!

Loodgieter nodig?

Zoek je een goede en betaalbare loodgieter?

Vergelijk tarieven

Vergelijk gratis tarieven van loodgieters.

Vind de juiste vakman

Vind de juiste loodgieter door offertes te vergelijken!

ontstoppingsdienst


Wanneer de ontstoppingsdienst inschakelen?

Maak bij een ontstopping gebruik van de ontstoppingsdienst. Dit kan van alles zijn: een verstopt toilet, riolering die verstopt zit of zelfs een afwasmachine waarvan het water niet meer wegloopt. Verstoppingen zijn heel vervelend, omdat ze ervoor zorgen dat jij je toilet, wasbak of douche tijdelijk niet meer kunt gebruiken. Er ontstaan nare luchtjes en het is belangrijk om deze ontstoppingen zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Bij een verstopping raden we je aan zo snel mogelijk gebruik te maken van de ontstoppingsdienst. Hiermee voorkom je nare luchtjes en vervelende lekkages. Bovendien zorg je er hiermee voor dat je de wasbak, het toilet of de douche weer zo snel mogelijk kunt gebruiken!

De vakman komt zo snel mogelijk naar je toe met alle benodigde materialen om jouw verstopping te verhelpen. Zo weet je zeker dat je jouw sanitair zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

Ontstoppen: wat kost dat?

De prijzen van de ontstoppingsdienst hangen volledig af van het soort verstopping dat je hebt. Voor het ontstoppen van de wc begint de prijs vanaf €85,-. Bij een hardnekkige blokkade, waarbij de vakman langer dan gemiddeld bezig is, lopen de arbeidskosten natuurlijk op.

Het ontstoppen van een gootsteen en doucheputje kost ook gemiddeld €85,-, maar ook hier geldt: hoe langer de vakman bezig is, des te hoger de arbeidskosten. Gaat het echt om een grote verstopping zoals een rioolafvoer? Houd dan rekening met kosten vanaf €130,-.

Ontstoppingsdienst: prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Wc ontstoppen Vanaf €85,-
Gootsteen/doucheputje ontstoppen Vanaf €85,-
Rioolafvoer ontstoppen Vanaf €130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Vraag gratis offertes aan.

Alle prijzen van loodgieters.

Houd er rekening mee dat de prijzen voor de ontstoppingsdienst doordeweeks verschillen van in het weekend of in de avonden. Buiten kantooruren betaal je voor een spoedklus vaak een toeslag. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te huren!

Ontstoppingsdienst inschakelen?

Vind snel en gemakkelijk een bedrijf bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!


goedkope ontstoppingsdienst

Wat doet de ontstoppingsdienst?


Je kunt de ontstoppingsdienst inschakelen voor het ontstoppen van je wc, je afvoer en je riolering. Daarnaast kun je de vakmannen ook inschakelen voor herstellingen en het legen van je beerput of septische put. Hieronder gaan we verder in op de verschillende werkzaamheden van loodgieters.

Wil jij ook een loodgieter inhuren? Start dan nu je gratis offerteaanvraag! Je vindt gemakkelijk de vakman met het beste aanbod en bespaart tot wel 40% op de kosten.

Wc ontstoppen

Een verstopte wc zorgt voor vervelende luchtjes en kan zelfs een vervelende lekkage veroorzaken. Wil je snel weer gebruik maken van je toilet, zorg dan dat je de afvoer zo snel mogelijk laat ontstoppen:

Je kan het eventueel eerst zelf proberen: kijk of je de oorzaak van het probleem kunt zien en of je deze, met behulp van rubberen handschoenen, zelf kunt verwijderen. Is dit niet het geval, dan kun je het proberen met een ontstopper: spoel deze af onder warm water zodat het rubber soepel wordt. Plaats deze over de hals van het toilet en druk hem stevig en langzaam aan. Druk niet te hard, omdat je hiermee de blokkade dieper vast kunt duwen!

Lukt het je niet zelf om de wc te ontstoppen? Schakel dan de ontstoppingsdienst in. Eventueel koppelt de vakman het toilet los zodat hij gemakkelijker bij de afvoer kan.

Ontstoppen riolering

Merk je dat verstoppingen in huis regelmatig terugkeren of dat zowel je wasbak, toilet en douche verstopt zitten? Dan is de kans groot dat de oorzaak ligt bij de riolering. Een verstopte riolering is een groter probleem en moet opgelost worden door een vakman. Met behulp van onder andere camera inspectie controleert de vakman wat de oorzaak van de verstopping is.

Het kan voorkomen dat de verstopping niet op jouw grond ligt, maar op de grond van de gemeente. In dat geval is de gemeente verantwoordelijk voor de herstelkosten. Houd er rekening mee dat elke gemeente een ander protocol hanteert wat betreft een verstopte riolering.

Rioolreiniging

Om verstoppingen, lekkages of overlast te voorkomen is het verstandig om preventief te kiezen voor een rioolreiniging. Door het riool periodiek te reinigen of te ontkalken zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor grote problemen. Het is ook mogelijk om het riool eenmalig te reinigen. Bijvoorbeeld als je een inspectie hebt laten uitvoeren, en hieruit blijkt dat de riolering vervuild is.

Hoe wordt het riool gereinigd?

De vakman gebruikt water onder hoge druk om het slib aan de zijkanten te verwijderen. Hierdoor loopt het rioolwater een stuk gemakkelijker weg en verklein je de kans op lekkages en verstoppingen.

Ontstoppen afvoer

Een afvoer raakt verstopt door verschillende oorzaken. De afvoer van je gootsteen raakt verstopt door vervuiling of etensresten terwijl de afvoer van je douche vaak verstopt raakt door bijvoorbeeld haren.

De ontstoppingsdienst verhelpt jouw verstopte afvoer snel en vakkundig!

Een verstopte afvoer brengt vaak namelijk vervelende geurtjes met zich mee. Bovendien zorgt al het water in de afvoer vaak voor lekkages, waardoor je ook te maken het van waterschade in huis. Ook hier geldt dat je het eerst zelf kunt proberen. Met een ontstopper, een chemisch middel of door de sifon los te draaien kun je de blokkade in veel gevallen zelf verwijderen. Lukt dit toch niet, dan is het slim om een professional in te huren.

Beerput en septische put legen

Heb jij bij je huis een beerput of septische put? Wacht niet te lang met het ledigen van de put, om problemen te veroorzaken. Dit kun je niet zelf doen: hiervoor moet je een vakman inhuren. Je weet dat het tijd is om de beerput te ledigen als je in huis te maken krijgt met verstoppingen of als je toilet niet meer wilt doorspoelen.

De put wordt geleegd met een pomp, waarna het vuil wordt afgevoerd naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Dit weet je zeker als je een attest krijgt afgeleverd. Het ruimen van de septische put kost ongeveer €100,- tot €300,-, maar de prijs is afhankelijk van de omvang van de put en de bereikbaarheid.

Herstellingen

Een verstopping kan ook beschadigingen veroorzaken aan je leidingwerk. Daarom voert een ontstoppingsdienst ook herstellingen uit. Denk hierbij aan het herstellen van een beschadigde afvoer of het repareren van een kapotte riolering. Bij een riool- of leidingrenovatie is het mogelijk de leidingen van binnenuit te herstellen, zonder dat de vakman de grond hoeft open te breken. Hierdoor is het bovendien een stuk goedkoper én sneller dan de leiding helemaal te vervangen!

Hoe gaat een herstelling in z’n werk?

De vakman voert eerst een camera inspectie uit om de staat van het riool in kaart te brengen. Hierdoor is direct duidelijk waar de zwakke plekken zitten. Om het lek af te dichten plaatsen de vakmannen een nieuwe, kleinere buis in de leiding. Na een dergelijke herstelling kun je uitgaan van een levensduur van gemiddeld 50 jaar.

Loodgieters inhuren voor ontstoppingen?

Vind gemakkelijker een loodgieter in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Rioolinspectie

De loodgieters zijn ook in te schakelen voor een rioolinspectie. Hierbij gebruiken de vakmannen vaak een kleine camera om de staat van het riool in kaart te brengen, zwakke plekken op te sporen en om beschadigingen te kunnen herstellen.

Hoewel er bij rioolinspectie meestal gebruik wordt gemaakt van een camera, zijn er ook andere opties.

Rookdetectie is bijvoorbeeld een geschikte manier om kleine haarscheurtjes op te sporen. De uiteinden van het riool worden afgesloten, waarna de riolering wordt gevuld met milieuvriendelijke rook. Op de plaatsen in huis waar de rook tevoorschijn komt zit de oorzaak van jouw rioolprobleem!

Een derde techniek die vaak gebruikt wordt is een sonaronderzoek. Hierbij gebruikt de vakman geluidsgolven om beschadigingen op te sporen. Een ultrasoon geluid weerkaatst tegen de wand van het riool en wordt daarna weer opgevangen. Dit geeft een indicatie van de staat van de wand: bij scheurtjes of erosie of andere beschadigingen is het teruggekaatste geluid anders dan wanneer het riool in goede staat verkeert.

ontstoppingsdienst prijzen

Oorzaken van een verstopping

De oorzaken van een verstopping variëren enorm. Bij een toilet ontstaat een verstopping vaak door een bepaald object: misschien een stuk speelgoed van je zoon of dochter, doorgespoelde babydoekjes of zelfs tampons of maandverband.

Gaat het om een verstopping in je gootsteen, dan is vervuiling door etensresten de grootste boosdoener. Ook zand en andere vervuiling door het wassen van je handen zorgt voor een vervelende blokkade.

In het afvoerputje van de douche wordt de verstopping ook veroorzaakt door vervuiling en haren. Om verstoppingen te voorkomen raden we aan om de afvoer regelmatig schoon te maken en geen etensresten of andere vervuiling weg te spoelen.

De belangrijkste oorzaken van verstoppingen zijn:

  • Etensresten
  • Vervuiling
  • Babydoekjes
  • Te veel wc-papier
  • Tampons of maandverband

Gevolgen van verstoppingen

Het is belangrijk om een verstopping zo snel mogelijk te verhelpen, want het heeft vervelende gevolgen:

  • Vervelende geurtjes
  • Je kunt het sanitair tijdelijk niet gebruiken
  • Risico op waterschade
  • Grote kans op lekkages

ontstoppingsdienst prijzen

Ontstoppingsdienst nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heb jij last van een verstopte afvoer en lukt het je niet om deze zelf te verhelpen? Schakel dan zeker een goedkope ontstoppingsdienst in, zodat jij je sanitair zo snel mogelijk weer in gebruik kunt nemen. Deze dienst beschikt over professionele middelen en technieken om de blokkade snel en efficiënt te verwijderen. Op zoek naar een loodgieter?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van specialisten in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. Geen zorgen: deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!