Besparen op de loodgieterskosten?

Gratis & vrijblijvend

Prijs loodgieter

Elke loodgieter bepaalt zijn eigen prijs: hierdoor verschillen de tarieven per bedrijf. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de specifieke werkzaamheden, de materiaalkosten en de ervaring van de vakman. Benieuwd wat een loodgieter jou gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes van loodgieters in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies gemakkelijk voor het beste aanbod!

Ben jij op zoek naar een goedkope loodgieter en wil je graag meer weten over de prijzen voor de verschillende werkzaamheden? Op deze pagina lees je wat het gemiddelde uurtarief is en wat het verschillende loodgieterswerk ongeveer in totaal kost. We geven je ook handige bespaartips, zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt!

Loodgieter nodig?

Goede en betaalbare loodgieter nodig?

Gratis tarieven vergelijken

Vergelijk gratis tarieven van loodgieters uit je regio.

Vind de juiste loodgieter

Vergelijk de offertes en vind de juiste loodgieter!

prijs loodgieter


Wat kost een loodgieter?

De gemiddelde prijs van een loodgieter verschilt heel erg per vakman. Dat komt omdat elke loodgieter zijn of haar eigen tarief bepaald! Gemiddeld kun je rekening houden met prijzen tussen de €40,- tot €70,- per uur. Maar houd er daarbij ook rekening dat de prijzen afhankelijk zijn van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren en de eventuele materialen die de vakman moet gebruiken.

Schakel je met spoed een loodgieter in?

Dat is belangrijk bij zaken als lekkages of hardnekkige ontstoppingen die je zelf niet kan verhelpen. Bij spoed brengt de loodgieter een spoedtoeslag in rekening, waardoor de kostprijs hoger uitvalt.

Prijs loodgieter per uur

De prijs van een loodgieter ligt tussen de €40,- tot €70,- per uur. Het uurtarief verschilt per loodgieter en is onder meer afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Zo ligt een relatief laag tarief rond de €40,- per uur: hierbij gaat het vaak om een beginnende loodgieter die eenvoudige klussen uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud!

Een meer ervaren loodgieter vraagt een hoger tarief: rond de €70,- per uur. Hierbij gaat het vaak ook om de meer ingewikkelde klussen, zoals het verhelpen van een lekkage en installatiewerk.


Uurtarief loodgieter 2024

€40,- tot €70,- per uur

(Gebaseerd op tarieven van loodgieters uit de regio.)

Laag tarief
€40,-

Beginnende loodgieter
Eenvoudige klussen
Onderhoud

Hoog tarief
€70,-

Ervaren loodgieter
Ingewikkelde klussen
Lekkage en installatiewerk

Gratis offertes vergelijken

Prijzen loodgieter

De prijzen van een loodgieter hangen dus nauw samen met de werkzaamheden die je uitvoert. Want wat kost cv-onderhoud en wat is de prijs voor het repareren van een dakgoot? In de tabel hieronder lees je meer over de gemiddelde prijzen van loodgieters.

Cv-onderhoud neemt ongeveer 30 minuten in beslag, en inclusief materiaal- en arbeidskosten ligt de prijs rond de €70,- tot €80,-. Voor het opsporen van een eenvoudige lekkage heeft de vakman ook ongeveer een half uur nodig, waardoor de totaalprijs rond de €70,- tot €80,- ligt.

Wil je een afvoer laten ontstoppen? Reken daar ongeveer 1 uur tijd voor: daarmee ligt de prijs rond de €85,- tot €95,-. Het repareren van een dakgoot of het ontstoppen van de riolering neemt circa 2 uur in beslag en kost gemiddeld €130,- tot €150,-.

goedkope loodgieter

Kosten loodgieter: werkzaamheden

Loodgieterswerk Gemiddelde tijdsbesteding Gemiddelde prijs*
CV onderhouden Circa 30 minuten €70,- tot €80,-
Lekkage opsporen Circa 30 minuten €70,- tot €80,-
Afvoer ontstoppen Circa 1 uur €85,- tot €95,-
Dakgoot repareren Circa 2 uur €130,- tot €150,-
Riolering ontstoppen Circa 2 uur €130,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, materiaal- en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan en vergelijk.

Goedkope loodgieter nodig?

Kies de loodgieter met het beste aanbod en bespaar zo tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen maar een gemiddelde is. De prijs verschilt per situatie en is heel erg afhankelijk van de omstandigheden. Factoren die een invloed hebben op de kosten zijn de specifieke werkzaamheden, een eventueel spoedtarief en de ervaring van de loodgieter.

Hieronder lees je meer over deze factoren. Ben jij benieuwd naar de kostprijs van een loodgieter? Vraag dan snel gratis offertes aan!

1. Werkzaamheden

Natuurlijk hebben de specifieke werkzaamheden een grote invloed op de prijs. Deze bepalen immers hoe lang de vakman bezig is en welke materialen er gebruikt worden. Zo is het onderhouden van een cv-ketel natuurlijk een stuk goedkoper dan het repareren van de dakgoot of het ontstoppen van de riolering.

2. Spoedklus of niet?

Schakel je met spoed een loodgieter in? Veel loodgieters rekenen in de avonduren en in de weekenden een spoedtarief. Ze zijn binnen een half uur ter plaatse om bijvoorbeeld een lekkage direct te verhelpen, maar je betaalt hier wel een meerprijs voor. Houd daar rekening mee! Hoe hoog het spoedtarief precies is, verschilt per loodgietersbedrijf. Gemiddeld ligt de prijs voor een spoedklus zo’n 35% hoger.

Heb jij een lekkage? Laat het spoedtarief je niet tegenhouden om gebruik te maken van de spoedservice. Laat de lekkage zo snel mogelijk verhelpen om grotere schade aan je huis te voorkomen. Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit, omdat de herstelkosten voor de schade snel hoog kunnen oplopen!

Meer informatie over de ontstoppingsdienst.

3. Ervaren of beginnende loodgieter?

Elke loodgieter bepaalt zijn eigen uurtarief. Hoe meer ervaring de vakman heeft, des te hoger het uurtarief. Betekent dit dat duurdere vakmannen betere kwaliteit afleveren? Helemaal niet! Een beginnend loodgieter kan zijn werk natuurlijk net zo goed doen als iemand die al 25 jaar in het vak zit. Wel komt het vaak voor dat beginnende loodgieters meer tijd kwijt zijn voor dezelfde werkzaamheden. Bij een ervaren loodgieter ligt het uurtarief rond de €70,- terwijl je een beginnend loodgieter gemiddeld €40,- per uur betaalt.

4. Materiaalkosten

De klus die wordt uitgevoerd bepaalt ook welke materialen er nodig zijn. Laat je een dak herstellen dan heeft het type dakbedekking bijvoorbeeld een grote invloed op de totaalprijs. Hetzelfde geldt voor het herstellen van een lekkage of het vervangen van een kapotte dakgoot.

5. Overige kosten

Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele overige kosten. Dit zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten: kosten in rekening gebracht nog voordat de vakman aan het werk is gegaan. De voorrijkosten verschillen ook weer per specialist.

Kies voor een loodgieter bij jou in de buurt! Door te kiezen voor een loodgietersbedrijf dichtbij, zijn de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk. Veel loodgietersbedrijven brengen binnen een bepaalde straal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening!

Loodgieter inschakelen?

Vergelijk de verschillende prijzen en kies gemakkelijk voor het beste aanbod.
Gratis offertes vergelijken!


Hoe hoog is de btw?

Er is een tijd geweest dat je over loodgieterswerk een verlaagd btw-tarief betaalde. Helaas is dat nu niet meer zo: je betaalt het standaard btw-tarief van 21%. Het verlaagde btw-tarief van 6% is wel geldig op andere werkzaamheden, zoals het schilderen, stucen, behangen en isoleren van je woning.

Besparen op de kosten? Handige tips!

Zo bespaar jij op de prijs van een loodgieter:

  • Schakel de loodgieter op een doordeweekse dag in. Binnen kantooruren betaal je namelijk geen spoedtarief en ben je goedkoper uit (maar schakel bij grote problemen wél met spoed een loodgieter in, anders wordt de schade veel groter).
  • Help mee: misschien kun je alvast voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, waardoor de vakman direct aan de slag kan. Denk aan het verwijderen van de dakgoot of het weghalen van de oude dakbedekking.
  • Kies voor een loodgietersbedrijf in jouw eigen regio. Hiermee bespaar je op de voorrijkosten!
  • Vergelijk meerdere offertes van loodgietersbedrijven in de buurt en kies voor het beste aanbod. Je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs!

kosten loodgieter

Goedkope loodgieter gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een goedkope loodgieter bij jou in de buurt? Met een loodgieter ben je verzekerd van de beste hulp en weet je zeker dat jouw problemen zo snel mogelijk verholpen zijn. Kies voor een bedrijf in de regio en houd de prijs zo laag mogelijk!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk tot 6 offertes van bedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en bespaar tot wel 40% op de prijs. Het vergelijken van offertes is helemaal gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!